T N V J
مجله مجازی علوم اعصاب تربت حیدریه
Monday, 18 February , 2019
امروز : دوشنبه, ۲۹ بهمن , ۱۳۹۷ - 13 جماد ثاني 1440
  پرینتخانه » آخرین اخبار, آخرین یافته های علوم اعصاب تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۴ | 137 بازدید |

آیا قهوه برای مغز مفید است؟

قهوه یک منبع اصلی آنتی اکسیدان در رژیم غذایی غربی است و همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری کبدی را کاهش می دهد، اما آیا برای مغز هم فوایدی دارد؟ قهوه چه اثری بر مغز دارد؟ کافئین اثرات متعددی بر سیستم عصبی مرکزی دارد که آن تاثیرات به نحوه تعادل کافئین با گیرنده‌های آدنوزین وابسته هستند.
آیا قهوه برای مغز مفید است؟

قهوه در گذشته مورد ظلم قرار گرفته است اما بسیار مفید است، در واقع قهوه یک منبع اصلی آنتی اکسیدان در رژیم غذایی غربی است و همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری کبدی را کاهش می دهد.

اما آیا برای مغز هم فوایدی دارد؟ قهوه چه اثری بر مغز دارد؟ کافئین اثرات متعددی بر سیستم عصبی مرکزی دارد که آن تاثیرات به نحوه تعادل کافئین با گیرنده‌های آدنوزین وابسته هستند.

آدنوزین یک نوروترانسمیتر مغزی است که خواب را القا می کند نورون های مغز گیرنده های بخصوصی دارند که آدنوزین می‌تواند به آن ها متصل شود و با اتصال به آن ها موجب مهار تمایل به فعالیت نورون ها می شود، در حالت عادی آدنوزین در طی روز جمع می شود و در نهایت هنگام خواب باعث ایجاد خواب آلودگی می شود.

کافئین و آدنوزین دارای ساختار مولکولی مشابه هستند، بنابراین کافئین برای اتصال به گیرنده ها با آدنوزین مقابله می کند اما کافئین باعث آهسته شدن فعالیت نورون ها نمی شود و در واقع جلوی ایجاد خستگی تحت تأثیر آدنوزین را می گیرد کافئین باعث پیشرفت تحریک سیستم عصبی مرکزی شده و احساس هوشیاری را ایجاد میکند

موارد موجود در قهوه

قهوه یک نوشیدنی بسیار سالم است، قهوه دارای صدها ترکیب فعال زیستی است که در خواص سلامتی آن مشارکت دارند، بسیاری از این ترکیبات آنتی اکسیدان ها هستند که با آسیب ایجاد شده توسط رادیکال های آزاد در سلول ها مقابله می کنند.

مهمترین ترکیبات فعال قهوه عبارتند از:

کافئین: ترکیب اصلی قهوه که سیستم عصبی را تحریک می کند و پرمصرف ترین ماده در درمان های روانشناختی است. اسیدهای کلروژنیک(cc1as) آنتی اکسیدان های پلی فنول که در متابولیسم قند خون و فشار خون بالا نقش دارند

کافستول و کاوئول: در روغن طبیعی قهوه وجود دارد و مقدار زیادی نیز در قهوه فرآوری نشده یافت می شود احتمالا برای کبد مفید هستند و از بروز سرطان پیشگیری می‌کنند اما مصرف بیش از حد آنها موجب افزایش ldl کلسترول می‌شود.

تریگونلین: این ترکیب آلکالوئید در برابر دمای بالا حساس است و در حین رست شدن تبدیل به نیکوتینیک اسید می شود (بتاسین یا ویتامین b3) تریگونولین همچنین با مهار رشد باکتری ها موجب کمک به جلوگیری از ایجاد حفره در دندان می‌شود در هر صورت مقدار این مواد در یک فنجان قهوه متغیر است و به عواملی مثل نوع دانه های قهوه، نحوه رست شدن دانه ها و مقدار مصرف قهوه بستگی دارد.

خلاصه قهوه یک نوشیدنی بسیار سالم است که حاوی صدها ترکیب فعال زیستی است از جمله کافی اسید کلروژنیک تریگونلین ،کافستول و کاوئول.

 

کافئین چطور می‌تواند عملکرد مغز را سرعت دهد؟

مطالعات نشان داده است که کافئین می تواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود بخشد، علت عمده آن مخالفت با اتصال آدنوزین به گیرنده خود است اما علاوه بر آن کافئین lcns با افزایش آزادسازی سایر نوروترنسمیترها شامل نوروادرنالین، دوپامین و سروتونین تحریک می‌کند.

کافئین می‌تواند جوانب مختلف عملکرد مغز شامل حالت روحی، زمان عکس العمل، هوشیاری، توجه یادگیری و عملکرد عمومی ذهنی را تحت تاثیر خود قرار دهد.

گفته می شود که در طی زمان ممکن است نسبت به کافئین تحمل ایجاد شود یعنی برای دریافت اثرات مشابه باید قهوه بیشتری نسبت به قبل استفاده شود.

نویسنده : پرنیان نظافت |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.